fredag 3 april 2009

Män och Kvinnor

Nu är det vår, nu får ni säga vad ni vill, men den är här. Pluss 12 grader kl. 19.00 på kvällen och ljust ute.
Vi gick ut och lekte i kväll. Mannen i huset tog med "barnens" plan och lekte på gården. Han fick både aplåder och publik¨, desutom var det endast utav det manliga könet som gick ut med soporna i kväll? Nåja det är kanske en tillfällighet men att tekniska prylar kan få det manliga könet gå igång är lika fasinerande som att kvinnor förvandlas med ens när dom skaffar barn, på ett bra sätt.

Det måste komma från grottiden om inte lägre tillbaka. Männen var de som tänkte ut hur de skulle fixa mat. Byggde spjut, fällor m.m Det var en överlevnad att tänka teknik. Målet är att över leva och föröka sig. Det låter helt rimligt och inte så olikt från hur man kan uppfatta det manliga könet även idag, eller har jag missa nått?
Vi kvinnor vrider på kartan "rätt" efter där vi befinner oss, män vrider som aldrig eller sällan på en karta .
Män dör idag i genomsnitt 3 år tidigare än kvinnor men måste trots detta faktum arbeta till samma pensionsålder som kvinnor.
Vi kvinnor då? När vi levde i grottan vad hände med oss? Vi blev experter på socialakoder, vi levde i grupp, vår gener skulle föras vidare och vår uppgif var att dessa gener/barn skulle överleva. Även i dag har vi makten över det som händer runt barnet:

Män får närvara vid förlossning endast på godkännande av kvinnan. Mannen kan således berövas första kontakten med sitt eget barn.
Vid barnafödsel utan giftermål, står den ogifta kvinnan som automatiskt ensam vårdare.
Barnbidraget går automatiskt till kvinnan, oavsett att ett barn föds i gift förhållande eller inte.

Nu blir det en film, vin och chips. Barnen sover och helgen har börjat!
Kram V

Inga kommentarer: