fredag 6 februari 2009

Friggeboda?


Jaha då har mormor, mamma, svärmor och vår vän lämnat oss. Man hinner bli bekväm med att det finns ett par extra händer och ögon. Att inte tala om ett par extra öron för Storasysters babbel.
Kanske skulle vi införa ansvar om att ta hand om våra "gamla". Ta tillvara på dom där extra ögonen, öronen och händerna. Det har ju talats om det kända "köttberget" 40-talslisterna som kommer spränga åldersdomshemet. Det kanske inte skulle vara så dumt med en lite friggeboda på tomten med en husmormor boendes i.
Fast vem vill hämta henne när hon har förvirrat sig till grannen? Eller vem vill lyssna på hennes tjat om att det var "bättre för". Men om 5år kanske man kan till och med kan få bidrag och hon betalar sig själv. Det får tiden utvisa.

En annan sak jag har insett är:
1,5 semla, 1st pizza, 2st godispåsar, 1stChips, Cocacola, Mackor, 1st choklad bakelse och ingen motion gör att du går upp i vikt. Det är härligt och sant. Känner du ett motstånd och att livet känns orättvist över att man inte kan äta allt gott. Då kan jag rekomendera dig att läsa boken av Lisa Sthare, det hjälpte mig.
Trevlig Kväll och Helg!
Kram V

Inga kommentarer: